21 Şubat 2008 Perşembe

Kakao Kan Deveranınıza Yarıyor

Yapılan son araştırmalara göre kakao içerdiği bileşikler sayesinde kan dolaşımının düzelmesine ciddi etki yapıyor. Sıcak kakao bu kış günlerinde içine de biraz rom girerse hiç fena olmaz diyorsanız, bunun kan dolaşımınıza fazla bir yararı olmayacağını bilmenizde fayda var, keza kakaolu kek de işinize pek yaramayacak. Zira kakaonun bu etkiyi yapabilmesi için halen kullanılan işleme biçiminin değiştirilmesi gerkiyormuş. Dr. Naomi Fisher ve Dr. Norman Hollenberg adlı iki uzmanın The journal of Hypertension dergisinde yayınlanan bir makalesine göre geleneksel işleme biçimi kakao bünyesinde ki flavanolleri yitirilmesine neden oluyor. Flavanollerin damar sağlığı için son derece önemli olduuğunu vurgulayan uzmanlar, bu maddelerin damarları genişlettiğini ve şu anda bu amaçla kullanılan nitrogliserine benzer bir etki yaptığını söylüyorlar. Ancak flavanollerin şu ana kadar yapılan araştırmalarda 50 yaş üzerinde ki insanlarda daha etkili olduğu da ortaya çıkmış. Bu durumda çikolata yemeye devam etmekten başka bir çare görmüyorum.

Hiç yorum yok: