7 Şubat 2008 Perşembe

Tomatillo-Physalis Philadelphica

Tomatillo maalesef bizde yetştirilmeyen ama çok kolayda yetişebilen bir zerzevat türü. Fener çiçeği gibi bir zarfın içinde büyüyen bu sebzeyi bir kaç sene öncesine kadar yetiştiriyordum. Domatese benzeyen ancak daha sert bir yapısı ve tatlı ekşi bir tada haiz olan tomatillo Meksikalıların sıkça kullandığı ezmelerden salsa verde nin esası. Malum çaresizlik adama keşif yaptırırmış, bende turşuluk domatesi bu işe uydurmaya çalışıyorum fenada olmuyor.

1 kilo turşuluk yeşil domates
1/2 fincan ince kıyılmış tatlı beyaz soğan
limon,tuz , 1 kaşık toz şeker ve Fersan marka jalapeno turşusu işiniz görür.

Hafifçe közlenen domatesleri, bir iki adet turşuyu ve diğer malzemeyi ağzınızın tadına uygun bir şekilde blenderden geçirip zeytinyağı ile karıştırın.
Müthiş..

Hiç yorum yok: