3 Nisan 2008 Perşembe

Römertopf


Güveç benim için akansuları durdurmak anlamına gelir, ancak nedense toprak memleketinde adam gibi güveç bulmak bu kadar zor anlaşılır gibi değil. Aslında insanoğlunun ilk pişirme kabı binlerce yıldır her kültürde kullanılıyor. Römertopf ise güvecin Alman versiyonu, seramik yapmayı Romalılardan öğrenen Cermenler güveç işinde de onlardan esinlenmişler. Römertopf zaten Roma güveci demek. Yıllar önce birilerine hediye diye alıp vermediğim ve kullandığım için hiç vicdan azabı çekmiyorum. Yüksek kaliteli bir toprak güveç olan Römertopf kullanılmadan önce suda bekletiliyor. Sonra malzemeyi doldurup fırına veriyorsunuz. Su katmak söz konusu bile değil herşey kendi suyuyla pişiyor. Nefis! Ekmek bile yapmak mümkün. Ümidim yerli bir üreticinin çıkması neden olmasın? Siz şimdilik Berlin'de ki teyzenizden 42 numara taraklı ayakkabı yerine Römertopf isteyin .

Hiç yorum yok: