25 Temmuz 2008 Cuma

Acar Limau


Acar güneydoğu asyada oldukça fazla kullanılan turşular, salatalarda kullanıldığı gibi ayrıca et ve balık yemeklerinin yanındada kullanılıyorlar. Acar Limau misket limonuyla yapılan, Singapur, Malezya taraflarında özellikle Hint asıllılar tarafından yapılıyor, meetha çatni yede çok benziyor. Tuzlanan limonlar güneşte pişirildikten sonra sarımsak, hardal tohumu, kimyon, kişniş, rezene, safran, acı kırmızı pul biber ile pişirilip susam yağında saklanıyor. Bu susam yağı şimdi bizdede satılan kavrulmuş susamdan yapılan türü değil Ege de eskiden bolca kullanılan türden susam yağı olup tadı çok farklıdır. Acımsı ekşiliği özellikle böyle sıcak günlerde ilaç gibi.

Hiç yorum yok: