25 Temmuz 2008 Cuma

İşkembe Salatası


İşkembeden sadece çorba yapılmaz, işkembenin türlü kullanım yeri olmasına rağmen nedense pek kullanılmıyor. Halbuki hem ucuz hemde rakıyla iyi gidiyor. İşkembe salatası için yarım kilo işkembe yeterli. Tuz eklediğiniz bol kaynar suya indirip biraz sonrada ateşini kısmanız yeterli olur. Kuzu/oğlak daha çabuk dana/sığır birza daha vakit alır. Normal tencerede hayvanın yaşına göre 45 dk 1 saat alır, ancak düdüklünüz varsa mutlaka kullanın gazın fiyatı habire artıyor. İşkembeleriniz pişince soğutuun ve ince şeritler halinde doğrayın. Ardından 1 kırmızı soğanı ince ince doğrayıp tuzla ovup yıkayın ki acısı çıksın (tatlıysa problem yok). Ardından bulabilirseniz sap kereviz yada kereviz sapınıda ince doğrayın. İki adet domatesin kabuğunu soyup onlarıda doğrayın. Tere otu bunlara çok yakışır ama bulamazsanız roka da idare eder. Hepsini karıştırdıktan sonra elma sirkesi/karabiber/tuz/zeytinyağı ve kırmızı pul biberle sosunu hazırlayıp bir güzel yersiniz artık.

Hiç yorum yok: