25 Temmuz 2008 Cuma

Krumkake


Norveç gastronomik açıdan bize çöl gibi tanıtılsada bu Fransız propogandası olup aslında oldukça iyi olduklarını bilmek lazım. Krum kake yada kıvrık kek genelde krumkake tavası adı verilen döküm tost kalıbına benzer , bizde de kornet dondurma külahında kullanılan şekil ve yöntemle evde yapılıyor. Şeker,yumurta ve erimiş tereyağı karıştırıldıktan sonra içine un ve nişasta katılıp krema ekleniyor. Cıvık hamur tavada pişiriliyor ve tavadan alınır alınmaz kornet gibi kıvırılarak yumuşamaması için tel ızgarada soğutuluyor. Daha sonra içine tatlı krem şanti vs konulup afiyetle temizleniyor. Evde waffle aletiniz varsa deneyin yoksa benim gibi eski moda ocak üstü tost tavasıylada pekala oluyor.

Hiç yorum yok: