24 Eylül 2008 Çarşamba

Açai


Orta ve Güney Amerika nın tropikal iklim kuşağının sulak havzalarında yetişen Euturpe familyasından bir palmiye nin meyvası olan açai (asai olarak okunuyor) bu aralar sağlık modası dünyasını kasıp kavuruyor. Yetiştiği bölgelerin uzağına çabuk bozulduğu için ancak dondurularak gönderilebilen bu meyvanın özlerinden yapıldığı iddia edilen sağlık ürünleri buralara kadar geldi. Brezilya da tuzla veya şekerle yapılarak yenilen bir çok tatlı yada meyva suyu karışımına katılan meyvanın tadının güzel olduğu söyleniyor. Ancak tuz veya şekerle karıştırılan bir şeyin nasıl güzel olduğunu gerçekten merak ediyorum. Antioksidan mucizesi diye pazarlanmakla beraber yapılan klinik testlerde bu özelliğinin narın çok altında olduğunu göstermiş. Dolayısı ile ithal preparatlar yerine taze ve yerli nar yemeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok: