20 Eylül 2008 Cumartesi

Bok Choy / Pak Choi


Bizde bilinmeyen Pak yada Bok Choy özellikle Çin mutfağının en fazla tüketilen sebzelerinden biri. Ancak yöresel değişik telaffuzlar yüzünden, buk,bok,pak choy/choi/chu gibi bir çok adla anılıyor ancak taksonomik olarak Brassica rapa var. chinensis adıyla ararsanız hepsi aynı aynı kapıya çıkar. Hardalgiller ve lahana ailesinin bu güzide ve lezzetli ferdinin içerdiği kalsiyum oranı oldukça yüksek. A ve C vitamini içeren bu sebzeyi Çin mutfağında haşlanmış, buharda pişirilmiş, tavada çevrilmiş yada çiğ bulmak mümkün. Yetiştirmesi oldukça kolay olan choy ların tohumlarını elde edip kendiniz yetiştirmeniz dışında fazla seçeneğiniz yok, pazarda falan bulabileceğiniz hiç sanmıyorum belkide isim pek hoşa gitmediğinden bir türlü bize gelememiştir kimbilir.

Hiç yorum yok: