27 Eylül 2008 Cumartesi

Turducken


Turducken ABD nin güney eyaletlerinden Louisiana ya özgü bir yemek ve bu aralar Amerika da çok revaçta. Aslında kökenleri Louisina'nın Fransız asıllı halkının eski yurtlarından getirdikleri adetler dayanıyor. Fransız toprak sahipleri av mevsiminde avladıkları kuşları birbirinin içine doldurarak 10-15 değişik kuşun dolmasını yerlermiş. Turducken da bunun biraz ticarileşmiş versiyonu isim aslında turkey-duck-chicken yani hinid-ördek ve tavuk tan oluşuyor. Kemikleri alınan tavuğun içine dolma harcı doldurulup daha sonra kemikleri alınmış ördeğe ve hindiye sarılıyor yada dolduruluyor. Fırınlanan hayvanatın oldukça lezzetli olduğu söyleniyor. Yılbaşı gelsin bir denemekte fayda olacak.

Hiç yorum yok: