16 Ekim 2008 Perşembe

Pepino


Yerli pepinolar bir süredir semt pazarlarında boy gösteriyor. Pazarcılar özellikle sağlık durumunu iyi görmedikleri emekli yaş grubuna her derde devadır diye gazladıklarından uzun bir süre bu meyva şifa sektörüne hizmet verir diye düşünüyorum. Solanum muricatum aslında domatesin akrabası ve onun gibi Güney Amerikalı, 2-3 metreye ulşabilen gövde 3000 metre yükseklikte ve -2/3 C ye dayanabildiğinden bizde rahatlıkla yetişebilecek bir yığın coğrafyaya sahip. Özellikle Karadeniz de fındıktan ağzı yanan bir çok çiftçi pepino ya sıcak bakıyor. Kivi malum önce biraz hayal kırıklığı yaşattıysada bir çok çiftçinin yüzünü güldürdü. Aynı şekilde pepino da iyi bir gelir kapısı olabilir, şimdiden Giresun'un Keşap ilçesi pepinocularla dolmuş. Tadı kavunu andırdığından pepino kavunuda deniliyor, ancak birazda olgun armut tadı var. İnce derisi kolaylıkla çıkıyor ve dilimlenmesi kolay, yaş üzüm rakısı ve ezine peynirine de çok gidiyor benden söylemesi. Fiyatları biraz daha ucuzlasın aklımda başka kullanım yerleride var.

Hiç yorum yok: