13 Ekim 2008 Pazartesi

Piçi Piçi

Başlığa bakıp küfrettiğimi sanmıyorsunuz umarım, elin Filipinlisi bu isimde tatlı yaparsa bize de oturup onu yemek düşer. Geçenlerde Mısır Çarşısından kazara alınmış ve sen bunu ne yapacağını bilirsin denerek verilmiş bir miktar manyok unumuz olunca aklıma piçi piçi yapmak geldi. Usulüne göre yapılınca bir nevi lokum gibi olduğundan tadı bize uygun bu tatlıyı yapmakta çok kolay. Eğer bulabilirseniz bir fincan manyok unu yoksa hararot, bir fincan su ve bir fincan şeker yeterli. Kaplama içinde hindistan cevizi lazım. İsteyen renkli olsun diye gıda boyası bile kullanabilir. Önce içinde şeker tamamen eritilmiş soğuk suyla aslen nişasta olan unu veya ikame ürünleri karıştırıp bir güzel kalın bir sıvı elde ediyorsunuz. Beyaz bir renk alan bu sütsel sıvıyı daha sonra minik kek kalıplarına döküp şeffaflaşana kadar buharda pişirince işin en önemli kısmı bitmiş oluyor. Sıcaklığı (aman eliniz yakmayın) eldeğecek kadar düşünce kalıptan çıkartıp hindistan cevizinde yuvarladınız mı alın size piçi piçi.

2 yorum:

Pelin Demireli dedi ki...

ellerinize sağlık, harika bir blog yapmışsınız. Sambal Sulek ile ilgili bilgi ararken google da bloğunuza rastladım. Yerde ararken gökte buldum, çok mesudum.

Son Efendi dedi ki...

Pelin hanım,
ben teşekkür ederim zarif yorumunuz için ..