10 Ekim 2008 Cuma

Tamale

Meksika City gibi dünyanın en kalabalık kentinde yaşıyorsanız ve de maaşınız bizimkilerden farksızsa karnınız acıktığında tamale yemekten daha ucuz bir şey yok. O tarafların has bitkilerinden olan mısırdan yapılan tamale buharda piştiğinden katı muhallebi kıvamında birşey. Mısır danelerini odun külüyle pişirip hazırlanan masa adı verilen bir hamurdan yapılıyor. İçi etli,peynirli acı biberli veya sade olabilen tamale daha sonra mısır koçanını saran kuru kabuklara sarılıp tencereye diziliyor. Kabukları açınca içlerinde 10-15 cm. lik adamın midesini pek kolay terk etmeyen tamaleler çıkıyor.
Bizim sabahları duraklarda satılan nohut pilavı henüz keşfetmemiş olan Meksikalılar böylece tamaleyle doyurdukları karınlarıyla akşama kadar rahat rahat iş arayabiliyorlar.

Hiç yorum yok: