16 Ekim 2008 Perşembe

Timsah Eti


Timsahların fırsatını bulunca insanları yediğinden yola çıkarak bizi yemeden önce bizim onları yememizin faydalı bir şey olduğunu düşünenlerdenim. Tabi ki aklın yolu bir olduğundan etraflarında timsah bol bulunan yörelerde timsah yetiştiriciliği ciddi boyutlara varmaya başladı. Bir kere çok fazla türü var ve derileri son derece değerli, bu yüzden bu hayvantın geleceği çiftliklerde yatıyor, yoksa tükenip gidecekler. Derisi pahalı olduğundan bu taraf beni ilgilendirmiyor ancak eti hiç fena sayılmaz. Tavuk etine benziyor deselerde sanki yengeç eti gibi daha tatlı. Üstelik sığır etinin yağının sadece yarısına sahip, protein miktarı ise neredeyse iki katı. Kolestrolü biraz yüksek ama zaten bizde hergün bulup yemiyoruz. Netice itibarı ile ülkemizin sıcak yerlerinde yetiştirilmelerini heyecanla bekliyoruz, zira kavurması harika oluyor. Neden olmasın, mesela Şanlı Urfa Timsah İhtihsal Kooperatifi yada meşhur timsah tavacı Recep usta bu kadar uzak hayaller mi?

Hiç yorum yok: