5 Aralık 2008 Cuma

Gül-ab Camun


Malum az sonra bayram, bayram demek tatlı zamanı demek. Dişçilerin çok sevdiği bu gibi zamanlarda perhizi bozmadan da olmuyor. Eve gelen glikozla boğulmuş baklavalardan sıkılırsanız ve dahi vaktiniz varsa, bizim Kemal Paşa tatlısının Hint versiyonunu yapabilirsiniz. İşbu tatlı aslen sütün uzun süre kaynatılması ile elde edilen yoğun sütten yapılıyor, ağır süt ve un karıştırılıp elde edilen khoya adlı hamurdan yuvarlak toplar elde ediliyor. Süzülmüş tereyağında kızartıldıktan sonra şerbetleniyor. Benzer bir başka tatlı da Ras Gülla adında o ise sade lordan yapılıyor. Kemalpaşa tatlısı ise ikisinin arası bir yerde, o yüzden de versiyonu diyorum. İşin kolayına kaçalım, bir paket hazır kemal paşa tatlısını aynen tarifinde yazdığı gibi yapıp şerbetin içine bir pinçik safran ve birazda gül suyu katarsanız benzer bir şey elde etmiş olursunuz, zaten gülab malum gülsuyu demek.

Hiç yorum yok: