29 Ocak 2009 Perşembe

Kurutulmuş Tarak


Tarak güzel hayvandır, lezzetli hayvandır, insanın yedikçe yiyesi gelir, yedikçe taurine alırsınız. Taurine şu enerji içeceklerinin ana maddesidir. Amino asit doludur, çinko içerir kalsiyum içerir bunlarda sağlıklı cinsel hayat için şarttır. Yani afrodiziyaktır. Gelgelim bulması pek de kolay olan bir meret değil, bulsanız zaten öyle uçuk paralar isteniyor ki yanına yaklaşmak mümkün değil. Neyse ki uzakdoğuluların öyle bir derdi yok hem tazesini hemde kurutulmuşunu rahat rahat tüketebiliyorlar. Kimbilir? bu kadar kalabalık olmalarının nedenlerinden biride budur. Kurutulmuş tarağa Conpoy adı vermiş Çinliler genellikle geleneksel Çin tıbbı için hizmet veren aktar benzeri eczanelerde satılıyor. Kokusu deniz kokusu denizi sevmiyorsanız size göre değil yerine multivitamin alın derim. Kurutulduğu için uzun süre suya basmak gerekiyor, zira kullanılan bölüm hayvancağızın kapaklarını açıp kapayan kas kitlesi, genellikle daha sonra uzun süre buharda pişiriliyor yada çorbalara katılıyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne güzel fotograf muhtesem gorunuyor.

olsa da yesek, agzim sulandi bak simdi :(

Adsız dedi ki...

bak bir de boyle bir tarifi varmis bu conpoy arkadaslarimizin.

Preparation: Soak 4 dried scallops in enough warm water to cover and steam 30 minutes or until soft. Pull apart into shreds, add to 2 cups cooked rice and 4 cups chicken stock together with the soaking liquid, and simmer with 4 slices fresh ginger until the rice becomes a porridge. Discard ginger. Stir in a few drops of sesame oil, season congee with salt and white pepper, and serve hot, sprinkled with chopped spring onions (scallions). Serves 4.

Adsız dedi ki...

bunları kendimiz kurutabilirmiyiz.