24 Şubat 2009 Salı

Mısır Krepi Kaçapas


Yemek sokakta yenir serisinden bu seferde bir Venezuela klasiğinden bahsetsem iyi olacak. Kaçapa (cachapa) aslen bir mısır krepi, yanlış anlaşılmasın mısır unundan yapılmıyor, enteresan şekilde taze mısırdan imal. Taze mısır taneleri bir güzel ezilip, süt, şeker,tuz ile karıştırıldıktan sonra kalın bir kaplama hamuru kıvamına getiriliyor. İşbu harç/hamur yada bulamaç daha sonra az sıvı yağlı bir tavada orta ateşte pişiriliyor. Aynen omlet gibi, ancak kıvam ve tava konacak malzemenin kalınlığı çok önemli, zira çok kalın olursa pişmez içi cıvık kalır. Venezuelada kaçapa pişince üzerine rendelenmiş peynir ve reçel koyuyorlar, özellikle sabahları. Şimdi yahu sabah sabah tatlı krep peynir yenirmi dediğinizi duyuyorumda, sanki bu ülkede biz hiç peynir tatlısı yemiyoruz diyesim geliyor, şekerini az koyun olsun bitsin.

Hiç yorum yok: