27 Mayıs 2009 Çarşamba

Hoisin Salçası


Hoisin salçası yada namı diğer Hoisin sosu (ki sos demekten kaçınıyorum), özellikle Hong Kong çıkışlı Guang Dong mutfağının bir süredir pek favori salçalarından biri. Zaman zaman erik salçası ile karıştırılsa da hoisin salçası çok farklı bir ürün. Tatlı, tuzlu ve baharlı tadıyla bandırmak içinde kullanılan salça özellikle ızgara etlerin ki arasına ördek eklemeden geri kalmayalım glaze (yani parlatma) işlemi için sıkça kullanılıyor. Soya sosu gibi fermetasyona tabi edilen soya fasulyelerinin daha sonra, sirke,şeker, pirinç unu, un, sarımsak , baharat ve acı biber katılması ile yapılıyor. Salça olması nedeni ile kavrulmuş sebze yemeklerine de katılan hoisin'i bizde de bulmak mümkün. Kavrulmuş yemeklere konduğunda eklenen suyuda kıvamlandırdığı için tavsiye ederim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Son Efendi ben bahsettiğinizi anlayamadım Metro'da satılan sos -sauce- diye satılıyor, sizin bahsettiğiniz salça şeklinde olanı yok ayrıca biber salçalı oluyor sanırım çünki domatesden bahsedilmiyor yazınızda o yüzden sormak ihtiyacı hissediyorum.

Adsız dedi ki...

ikiside aynı şey ondan bahsediyor